Začína sa boj o študenta - Medveď, Miroslav
Hodnotenie fakúlt vysokých škôl, ktoré priniesla Akademická rankingová a ratingová agentúra. Oslabený záujem o štúdium. Pokles celkového počtu doktorandov. Iné zaujímavé výsledky analýzy. Trend masifikácie vysokoškolského systému začína nahrádzať trend kvalitatívnej diferenciácie.