Írsko už nepotrebuje pomoc z eurovalu - Lehuta, Michal
Írsko, ktoré muselo v dlhovej kríze požiadať o medzinárodnú finančnú pomoc, nebude potrebovať ďalší zachranný balík z trvalého eurovalu. Írska vláda má k dispozícii rekordný objem hotovostných rezerv, ktoré krajine umožnia preklenúť ročné obdobie prípadnej neistoty na finančných trhoch. Pre dlhodobé znižovanie dlhu bude kľúčový budúci hospodársky rast v krajine. Výška finančnej pomoci poskytnutá problémovým európskym krajinám.