Zmeny na trhu práce v kontexte globalizačných procesov - Martincová, Marta, 1955-
Vplyv globalizácie na zmeny na trhu práce. Vznik pracovných miest s nižšou kvalifikačnou úrovňou a s nižším mzdovým ocenením, pracovných miest na skrátený pracovný úväzok, alebo pracovné miesta s osobitnými formami časových režimov prác. Význam ľudského kapitálu, investície do ľudského kapitálu, ktoré sú predpokladom flexibility a kreativity pracovnej sily, ale môžu byť aj zdrojom prekvalifikovanosti pracovnej sily.