Globalizácia a globálne rozvojové vzdelávanie - Gonda, Vladimír
Jedným z trendov vo vzdelávaní v posledných rokoch je zavádzanie globálneho rozvojového vzdelávania do praxe. Jeho úlohou je viesť študentov k hlbšiemu porozumeniu rôznorodosti a nerovnosti vo svete a možnostiam riešenia problémov v multikultúrnom prostredí v európskom i svetovom rozmere.