Investície do vzdelania v kontexte zmiernenia chudoby a rizika sociálneho vylúčenia - Rozborilová, Dária
Dôsledky globálnej krízy ešte zvýraznili negatívne tendencie predchádzajúceho obdobia, ktoré sa odzrkadlili v rastúcej dôchodkovej a majetkovej polarizácii populácie v rámci jednotlivých krajín, regiónov a tiež v globálnom meradle. Autorka zdôrazňuje nutnosť nového vnímania chudoby, možnosti zvrátenia, resp. zmiernenia chudoby a rizika sociálnej exklúzie v národnom, regionálnom, globálnom kontexte. Naliehavosť riešenia tohto problému.