Příspěvková organizace - Rambousek, Oldřich
Pojmové znaky právnickej osoby. Sprostredkovaný výkon samosprávnej pôsobnosti obcí a krajov. Kontrola právnických osôb zriadených územnými samosprávnymi celkami. Financovanie právnických osôb zriadených územnými samosprávnymi celkami. "Transformácia" príspevkových organizácií do iných právnych foriem. Niektoré majetkové otázky spojené s "transformáciou" príspevkovej organizácie na obchodnú spoločnosť. Zhrnutie charakteristických znakov príspevkovej organizácie.