Diferenciace mezd mezi muži a ženami ve vybraných zemích - Musil, Petr
Súčasný stav poznania danej problematiky. Mikroekonomické modely rozdielnej mzdovej úrovne mužov a žien. Analýza genderovej mzdovej medzery (gender pay gap - GPG) vo vybraných krajinách. Švédsko, Fínsko, Nórsko, Dánsko - prvá analyzovaná skupina. Druhá skupina - ostatné krajiny EÚ pred jej rozšírením v roku 2004 (EÚ 15). Tretia skupina - 10 štátov, ktoré pristúpili k EÚ v r. 2004, štvrtá skupina - Rumunsko, Bulharsko. Sledované obdobie: 1994-2010.