Výskum byzantskej filozofie a jej prieniku na Veľkú Moravu - Zozuľak, Ján
Štúdium byzantskej filozofie a správne pochopenie množstva hodnotného materiálu z obdobia Byzantskej ríše. Znalosť gréckeho jazyka, byzantskej filozofie, kultúry a umenia, ktoré na územie Veľkej Moravy priniesli Konštantín Filozof a Metod.