Když se podniková data stanou rukojmím hackerů... - Houser, Robert
Ochrana podnikových dát je pomerne náročná disciplína. Nie tak kvôli narastajúcemu množstvu informácií, ako z dôvodu množiacich sa útokov, ktoré sú stále zdokonaľované. Najnovším prírastkom je akútna hrozba malwaru Cryptolocker, ktorý zašifruje dáta na počítači a pre ich odšifrovanie žiada výkupné. Vírus Cryptolocker demonštruje jednu z výhod cloudových služieb, a to fyzickú nezávislosť na podnikovej IT infraštruktúre.