Vysoké školy v znalostnej ekonomike - Šimonová, Erika
Prehľad o vysokoškolskom vzdelávacom systéme v európskych krajinách. Základné nástroje na budovanie európskeho vysokoškolského priestoru, ktorými sú Európsky systém akumulácie a prenosu kreditov, Dodatok k diplomu a Národné kvalifikačné rámce. Porovnanie stupňa implementácie v jednotlivých krajinách, definovanie cieľov, ktoré v oblasti vzdelávania stoja pred európskymi krajinami.