Banková únia ako jeden z nástrojov na riešenie krízy v eurozóne - Trnovský, Karol, 1983-
Príspevok opisuje víziu európskych lídrov vytvoriť regulovanú bankovú úniu v Európe. Zatiaľ nie je možné hovoriť o konečnej podobe tohto projektu. Podstata, pôsobnosť, funkcie, organizačná štruktúra a cieľ bankovej únie. V závere sú bližšie rozobrané riziká takéhoto opatrenia.