Profesionálne pôsobenie sociálneho pedagóga v základnej a strednej škole - Emmerová, Ingrid
Pôsobenie sociálneho pedagóga na školách v SR je legislatívne ošetrené prijatím Zákona o výchove a vzdelávaní (školský zákon). Úloha sociálneho pedagóga na školách. Prevencia a riešenie problémového správania a rozvoj sociálnych zručností žiakov.