Systémovosť vo formovaní hospodárskej teórie - Choluj, Vladimír
V príspevku sa načrtávajú možnosti a požiadavky na zásadný prienik systémových princípov do postupov vedeckého poznávania a praktickej racionalizácie v hospodárskej oblasti. Systémové východisko v poznávaní hospodárstva spočíva v jeho ohraničení, vymedzení jeho vzťahov s kultúrou a prírodou, rozlíšení jeho hierarchickej štruktúry, v tom reálneho a formálneho hospodárstva, ako aj v doplnení predstavy o jeho reprodukčných štádiách.