Význam súťažnej politiky v období hospodárskej a dlhovej krízy - Skaličanová, Barbora
Súťažná politika významnou mierou prispieva k podpore konkurencieschopnosti európskeho hospodárstva, čo je viac ako kedykoľvek predtým dôležité na zachovanie ekonomickej, finančnej a sociálnej stability. Preto súťažná politika a reformy posilňujúce hospodársku súťaž musia byť neoddeliteľným aspektom riadenia hospodárstva. Riešenia dopadov krízy v oblasti hospodárskej súťaže. Poskytnutá štátna pomoc ako percento z HDP, EÚ 27 za roky 2008 – 2011.