Teoretické východiská výskumu politického extrémizmu - Štefančík, Radoslav, 1976-
Definovanie, podoby, subjekty a možnosti potierania extrémizmu. Faktory, ktoré prispievajú k rozvoju sklonov k nedemokratickému uvažovaniu a potieraniu základných ľudských práv určitými skupinami obyvateľstva.