Globálne rozvojové vzdelávanie - súčasťrozvoja ľudských zdrojov - Petrufová, Mária
Definícia pojmu globálneho vzdelávania. Globálne (rozvojové) vzdelávanie. Charakteristika a história rozvojového vzdelávania. Globálne/ rozvojové/ vzdelávanie v EÚ. Ciele a princípy globálneho/ rozvojového/ vzdelávania.