Miery generalizovanej entropie - Labudová, Viera, 1958-
Lorenzova krivka a Giniho koeficient patria k základným mieram, ktoré sa používajú na meranie prímovej nerovnosti. Theilov index patrí do skupiny mier generalizovanej entropie.