Determinants of foreign direct investment - Darmo, Ľubomír, 1984-
Determinanty, ktoré ovplyvňujú, že dochádza k tokom PZI z jednej krajiny od inej. Skutočnosť, že napriek zavedeniu netradičných premenných, PZI ovplyvňujú najmä klasické premenné ako ekonomický rast, vzdialenosť, hodnota medzinárodného obchodu, prírodné zdroje a podobne.