Švajčiarske bankové tajomstvo v kontexte FATCA a dohovoru OECD o vzájomnej administratívnej pomoci v daňových záležitostiach - Hrvoľová, Kristína
Medzivládna dohoda FATCA so Spojenými štátmi a Dohovorom o vzájomnej administratívnej pomoci v daňových záležitostiach s OECD. Príspevok konštatuje, že sa jedná iba o čiastočné uvoľnenie bankového tajomstva, keďže v oboch dohodách Švajčiarsko pristupuje iba na výmenu informácií na požiadanie, nie na automatickú výmenu dát.