Konkurenčné depreciácie mien a aktivity MMF - Nemec, Marián
V období súčasnej hospodárskej krízy majú jednotlivé krajiny tendenciu prijímať opatrenia, ktoré nie sú v súlade s pravidlami korektnej súťaže. Oblasť výmenných kurzov je v tomto smere typická. Pomocou cieleného znehodnocovania meny je možné dosahovať rast medzinárodnej konkurencieschopnosti domácej výroby bez toho, aby krajina musela prijímať komplikované štrukturálne opatrenia. Výsledkom podobných postupov je narušenie medzinárodnej ekonomickej spolupráce a slabý hospodársky rast. Koordinované riešenie podobných tendencií patrí medzi najdôležitejšie úlohy Medzinárodného menového fondu.