Kreatívna trieda v miestnom ekonomickom rozvoji - Žárska, Elena, 1955-
Súčasné obdobie je obdobím kreatívnej ekonomiky, kde kreativita sa stala jedným zo stimulov ekonomického rastu. K základným kategóriam kreatívnej ekonomiky patrí kreatívna trieda, ktorá predstavuje potenciál dynamizovania rozvoja spojením talentu a inovácií. Kreatívna trieda kladie špecifické požiadavky na vybavenosť lokality – v oblasti sociálnych, technických, environmentálnych a kultúrnych daností. Prezentácia výsledkov pilotného prieskumu uskutočneného v r. 2013 u študentov slovenských škôl končiacich štúdium kreatívnych odborov.