Daňové reformy v kontexte konsolidácie verejných financií v EÚ - Rabatinová, Marcela, 1977-
Verejné financie v Európskej únii a ich udržateľnosť. Vývoj fiškálnej nerovnováhy a zadlženosti v EÚ (2000-2012). Daňové reformy v EÚ a zmena daňového mixu ako dôsledok krízy. Prehľad uskutočnených daňových reforiem v EÚ (2011-2012). Efektívnosť daňových systémov a udržateľnosť verejných financií. Udržateľnosť verejných financií v SR. Efektívnosť systému DPH v SR a boj proti daňovým únikom.