Activity based costing - Budayová, Jana
Príspevok vymedzuje základné pojmy spojené s Activity Based Costing a jeho úlohou v manažérskom účtovníctve. Práca sa zaoberá základnými pojmami, charakteristikou ABC a jej porovnaním s tradičnými systémami nákladovej alokácie. Následne je popísaný proces zavádzania ABC do podnikového života a problémy spojené s implementáciou.