Očakávaný makroekonomický vývoj SR
Slovenská ekonomika pokračovala v raste aj v treťom štvrťroku. Pozitívny vývoj prinieslo upokojenie dlhovej krízy v eurozóne, ktoré sa premietlo do rastu jej ekonomiky druhý štvrťrok za sebou. V horizonte predikcie by mal byť rast ekonomiky založený v súlade s očakávanou akceleráciou zahraničného dopytu predovšetkým na exportnej výkonnosti. Neskôr by sa mal pridať aj domáci dopyt a rast hospodárstva by mal byť viac vyvážený. V roku 2014 by mala ekonomika vzrásť o 2,2 % a v roku 2015 o 3,1 %. V súlade s týmto vývojom by sa mala zlepšovať aj situácia na trhu práce. Rast cien by mal byť naďalej veľmi pomalý, čo bude zodpovedať prostrediu s absenciou výraznejšieho spotrebiteľského dopytu a nákladových faktorov.