Oslobodenie od dane z príjmov fyzickej osoby v príkladoch - Kajanovičová, Zita
Príjmy oslobodené od dane z príjmov fyzickej osoby sú taxatívne vymedzené v § 9 zákona č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v z. n. p. a pokiaľ ide o príjmy zo závislej činnosti, aj v § 5 ods. 7 ZDP. Daňovník takéto príjmy v daňovom priznaní alebo v ročnom zúčtovaní preddavkov na daň z príjmov zo závislej činnosti neuvádza, pričom mzdový list zamestnanca musí na daňové účely obsahovať aj sumy oslobodené od dane za každý kalendárny mesiac. Ilustračné príklady týkajúce sa oslobodenia od dane z príjmov fyzickej osoby.