Reálne opcie v investičnom rozhodovaní podniku - Jauschová, Zuzana
Charakteristika, typy, druhy reálnej opcie. Hodnota a determinanty hodnoty reálnej opcie. Stanovenie hodnoty reálnych opcií - binomický model a Blackov-Scholesov model. Metóda reálnych opcií rozširuje klasické metódy hodnotenia efektívnosti investičných projektov ako sú čistá súčasná hodnota, vnútorné percento výnosu alebo doba návratnosti o hodnotu flexibility rozhodovania súvisiacu s daným projektom.