Využitie Splinovej metódy pri vyrovnávaní mier úmrtnosti - Sivašová, Daniela, 1955-
Význam životného poistenia v krajinách Európskej únie. Potreba aplikácie aktuárskej demografie v poisťovníctve. Teoretický výklad a aplikácia splinovej metódy na graduáciu úmrtnostných tabuliek mužov SR z roku 2010 pomocou lineárnej a kubickej splinovej metódy použitím programového balíku SAS Systém.