Praktiky maloobchodných reťazcov z aspektu teórie transakčných nákladov vo vzťahoch výrobca - distributér - Kita, Pavol
Fungovanie vzťahov na základe teórie transakčných nákladov, ktoré napomáhajú k pochopeniu, ako maloobchodný reťazec uskutočňuje svoje rozhodnutia s cieľom znížiť náklady vyplývajúce z jeho činnosti vzhľadom na jeho vlastné strategické ciele v kontexte spolupráce s výrobcom.