Teoretické východiská skúmania vodcovských aktivít - Ljudvigová, Ivana
Vodcovstvo je potrebné vnímať širšie a skúmať popri charakteristikách a štýle vedenia aj to, ako sa vodcovia prejavujú navonok prostredníctvom svojej práce, teda skúmať povahu vodcovskej práce. Základné aktivity vodcu/lídra.