Zostavenie konsolidovanej účtovnej závierky obce – praktický príklad - Jobbágyová, Bibiana
Obec zostavuje konsolidovanú účtovnú závierku za rok 2013. Súčasťou konsolidovaného celku sú obec, príspevková organizácia a obchodná spoločnosť. Obchodná spoločnosť bola založená v roku 2010 peňažným vkladom vo výške 25 000 eur. Obec poskytla v priebehu roka 2013 bežný transfer svojej príspevkovej organizácii vo výške 12 000 eur, ktorý poslala na jej bankový účet. Príspevková organizácia minula transfer v plnej výške. Zároveň obec poskytla kapitálový transfer obchodnej spoločnosti vo výške 10 000 eur, ktorý obchodná spoločnosť použila na nákup technického zariadenia, ktoré zaradila do dlhodobého majetku.