Riziká vplývajúce na potravinovú bezpečnosť Afriky s dôrazom na akvizíciu pôdy - Zubaľová, Ľubica, 1969-
Teritoriálne rozloženie pôdy, poľnohospodárska produkcia a zahraničný obchod Afriky. Demografické údaje a výživa obyvateľstva v Afrike. Riziká, ktoré môžu nepriaznivo ovplyvniť rozvoj hospodárstva a potravinovú bezpečnosť krajín Afriky.