Znaky kvality vyjadrujúce mieru uspokojenia požiadaviek spotrebiteľa a kritériá z nich vyplývajúce - Gubová, Klaudia, 1986-
Znaky kvality ako nástroj odlíšenia od konkurencie. Použiteľnosť, spoľahlivosť, trvanlivosť, ekologická bezchybnosť, bezpečnosť, dizajn. Kritériá na kvalitu výrobkov: technické kritériá, prevádzkové parametre, ergonomické kritériá, estetické kritériá, životnosť výrobku.