Model slovenského hospodárskeho cyklu - Szomolányi, Karol, 1976-
Parametre jednoduchého modelu reálneho hospodárskeho cyklu malej otvorenej ekonomiky. Momenty cyklických zložiek agregátov viac vyhovujú teoretickému modelu, ak uvažujeme produkčnú funkciu v tvare CES.