Uplatňovanie aktivizujúcich vyučovacích metód - Kovalev, Andrej
Odbornosť vysokoškolského učiteľa spočíva v schopnosti využívať teoretické a praktické komponenty pedagogiky, psychológie a vyučovacích metód. Vysokoškolský učiteľ čoraz častejšie vystupuje nie len ako odborník v určitom vednom odbore ale i ako profesionál v problematike organizácii vzdelávacieho procesu. Jedným z prejavov profesionalizmu učiteľa je prirodzené a premyslené uplatňovanie aktivizujúcich vyučovacích metód v súlade s charakterom vyučovanej problematiky, osobitosťami študentov a cieľmi v každom type vysokoškolskej výučby.