Optimalizačný model cenovej diferenciácii produkcie monopolu - Fendek, Michal
Cenová diferenciácia produkcie v monopolnej konkurencii. Kvantitatívna analýza modelov cenovej diferenciácie monopolu, podrobne model maximalizácie užitočnosti spotrebiteľa v podmienkach cenovej diferenciácie produktov a model maximalizácie zisku monopolu pri cenovo diferencovanej produkcii. Analýza úlohy optimalizácie správania spotrebiteľa a maximalizácie jeho užitočnosti.