Analýza vzniku procesov akumulácie v informačných a sociálnych systémoch - Turňa, Ľubomír
Zdôvodnenie predpokladu, že procesy saturácie v informačných a sociálnych, ale aj v iných systémoch, sú zapríčinené opakovateľnosťou po sebe nasledujúcich podobných alebo identických aktov s možnosťou ich opísania rekurentnými procesmi, ktoré sa dajú v kontinuálnom prípade vyjadriť autokatalytickými vzťahmi. Pri predpoklade rozdielnosti procesov vzhľadom na ich obasah a podstatu však existuje aj synergický efekt týchto procesov.