Numerické preverenie výsledkov modelu radikálneho odstránenia neželaného spoločenského alebo finančného stavu - Turňa, Ľubomír
Kvalitatívne a kvantitatívne exogénne vplyvy a prejavy na sociálne prostredie a možnosť radikálnej korekcie týchto vplyvov zo strany riadenia spoločnosti. Aplikácia interdisciplinárnych princípov a postupov ekonofyziky, tiež chemickej kinetiky, biologických a ekologických sústav.