Výsledky analýzy jednoduchých modelov základných foriem koexistencie - Turňa, Ľubomír
Základné všeobecné väzby, platné pre uvedené tri prípady koexistencie konkurenčných, symbiotických a antagonistických vzťahov. Vyjadrenie pomocou vzťahov nelineárnych dynamických väzieb. Požité metódy z oblasti analýzy nelineárnych dynamických sústav a z oblasti synergetiky.