Vplyv bezrizikovej úrokovej miery na hodnotu podniku - Majdúchová, Helena, 1963-
Stanovenie výšky bezrizikovej úrokovej miery je pri stanovení všeobecnej hodnoty podniku výnosovými metódami jedným z kľúčových parametrov. Jej hodnota priamo ovplyvňuje výšku nákladov na vlastný kapitál, tým aj výšku priemerných nákladov kapitálu, t.j. mieru kapitalizácie. Jej určenie však nie je potrebné len pri určení hodnoty podniku výnosovými metódami, ale bezrizikovú úrokovú mieru využívajú aj znalci pri určení hodnoty nehnuteľností.