Poňatia zachovania vlastného kapitálu a ich vplyv na oceňovanie majetku a záväzkov a na zisťovanie výsledku hospodárenia v účtovníctve podľa IFRS - Podmanická, Martina, 1977-
Ocenenie vlastného kapitálu vo vývoji času ako jedna zo základných úloh účtovníctva. Poňatie vlastného kapitálu ako súčasť štruktúry koncepčného rámca IFRS. Definícia pojmu vlastného kapitálu, jeho vyčíslenie a vymedzenie poňatí zachovania vlastného kapitálu.