Boj proti daňovým podvodom, kontrolný výkaz DPH ako jeden jeho inovatívny nástroj - Vašeková, Miroslava, 1978-
Daňové podvody a daňové úniky ako globálny problém spoločnosti. „Akčný plán na posilnenie boja proti daňovým podvodom a daňovým únikom“ je dokument Európskej komisie s cieľom vysporiadať sa s touto výzvou, ktorý prevzala aj Vláda Slovenskej republiky, a spomedzi konkrétnych opatrení boja proti daňovým podvodom zavádza do praxe Kontrolný výkaz DPH. Podmienka funkčných technických a informačných systémov.