Bezpečnosť a ochrana zdravia pri práci v podnikoch na Slovensku - Matkovčíková, Natália, 1982-
Bezpečnosť práce a ochrana zdravia zamestnancov si vyžaduje vytváranie podmienok bezpečného a zdravého prostredia pre zamestnancov. Všeobecnou požiadavkou bezpečnosti práce je vytvárať také pracovné podmienky a prostredie, ktoré zamestnancom umožňuje produktívne pracovať bez poškodenia ich zdravia. Zo stavu zisteného inšpekciou práce vyplýva, že v hodnotenom období nedošlo k zlepšeniu starostlivosti o BOZP. Stav ochrany práce stagnuje u väčšiny zamestnávateľov najmä v dôsledku finančnej krízy.