Problematika spotrebiteľa v kontexte Európskej únie - ochrana, vzdelávanie, trendy v spotrebe - Lattová, Barbora
Vymedzenie spotrebiteľa a jeho postavenie v európskom priestore. Charakteristika európskeho spotrebiteľa, jeho právna ochrana a spotrebiteľské vzdelávanie. Inštitucionálne zabezpečenie ochrany a vzdelávania spotrebiteľov v EÚ. Tendencie a smerovanie správania sa eurospotrebiteľa.