Významné aspekty ovplyvňujúce vedenie ľudí - Pfundtnerová, Martina
Nový profil schopností vodcu kladie dôraz na participatívne riadenia, budovanie a udržiavanie vzťahov a riadenie zmien. Preto sa s veľkou pravdepodobnosťou bude povaha vodcovstva v blízkej budúcnosti meniť. Predpokladá sa, že prioritou sa stane sústredenie na flexibilitu, spoluprácu a prekračovanie hraníc. O dlhodobom úspechu podniku budú rozhodovať vodcovia s takýmito zručnosťami a schopnosťami.