Vplyv nepriamej kotácie menového kurzu pri stanovení forwardového kurzu pre účely hedgingu - Ponecová, Gabriela
Stanovenie forwardového kurzu s dôrazom na vplyv nepriamej kotácie menového kurzu. Metóda používaná v praxi - metóda stanovenia forwardového kurzu pomocou swapových (forwardových) bodov. Ide o jednu z metód, pri ktorej sa odhaduje očakávaný spotový kurz v budúcom termíne na základe aktuálneho spotového kurzu po zohľadnení vplyvu úrokových sadzieb na jednotlivé meny.