Príjmové nerovnosti ako príčina svetovej finančnej a ekonomickej krízy - Vašková, Miriama
Analýza predpokladu, že rastúce príjmové nerovnosti boli jednou z hlavných príčin vzniku svetovej finančnej a ekonomickej krízy. Skúmanie vývoja príjmových nerovností v USA a identifikácia hlavných príčin výrazného nárastu príjmových nerovností v tejto ekonomike za posledných 30 rokov. Vymedzenie základných postulátov a hypotéz teoretických koncepcií považujúcich rastúce príjmové nerovnosti za primárnu príčinu krízy.Podstata transmisného mechanizmu, ktorým rastúce príjmové nerovnosti viedli k vzniku svetovej finančnej a následne ekonomickej krízy.