Skúmanie závislosti znalostného kapitálu krajín V4 od vybraných faktorov - Ďurka, Peter
Znalostný kapitál a jeho význam pri celkovom raste produktivity výrobných faktorov. Rast celkovej produktivity faktorov pokladaný za index tempa technického pokroku. Závislosť znalostného kapitálu krajín Vyšehradskej štvorky meraného pomocou celkovej produktivity faktorov v ekonomike od prílevu priamych zahraničných investícií a sumy zahraničných výdavkov na vedu a výskum doma. Regresná analýza použije panelové údaje za krajiny V4 v rokoch 1995 až 2009.