Modelovanie zaslúženého a nezaslúženého poistného - Fecenko, Jozef
Poistné sa z hľadiska aktuálneho uplatnenia poistného krytia delí na zaslúžené a nezaslúžené poistné. Analýza presného výpočtu zaslúženého a nezaslúženého poistného s ohľadom na nerovnomernosť rozdelenia rizika počas poistného krytia. Konkrétne modely skúmania: diskrétny a spojitý.