Bootstrapová metóda a jej aplikácie v štatistickej analýze - Nguyen Dinh, He
Metodika a teória pre bootstrapovú metódu. Táto metóda využíva ekvivalentný prístup, ktorý spĺňa osobitné kritériá pre uznanie presnosti pozorovaných hodnôt. Kľúčovou súčasťou bootstrapu je nahradenie skutočnej distribučnej funkcie jej empirickým odhadom. Aplikácia bootstrapovej metódy na skúmanie veličín hrubej mesačnej mzdy.