Eliminácia trhového rizika pomocou durácie - Páleš, Michal, 1984-
Projekt Solventnosť II a ORSA (vlastné posúdenie rizika a solventnosti), ktorá zohráva dôležitú úlohu v poisťovniach v rámci aproximácie projektu. Úroková miera ako hlavné trhové riziko, a durácia, ako nástroj na analýzu v zmene rizika. Durácia je rýchly a efektívny nástroj na zistenie citilivosti cenných papierov na zmenu úrokovej miery.